sábado, 11 de febrero de 2012

Marchas contra el despilfarro


Aquest matí han partit 4 marxes contra el malbaratament del Consell de la Generalitat Valenciana convocades pels sindicats de la Mesa General de MP.


La celebrada a Alacant ha transcorregut pel centre de la ciutat en 400 cotxes i posteriorment a peu al voltant de 5000 persones fins a la "Ciutat de la Llum". Per la seva banda, una altra partia des de l'estació del "trenet" de Benidorm, fins Terra Mítica. En castelló la marxa ha finalitzat a la rotonda del "Aeroport sense Avions" amb una concentració que ha abarrotat el recinte, es calcula que han participat 3500 persones. I la 4 ª que partint des de l'edifici de l'Àgora ha finalitzat sota la torre del rellotge (circuit de la Fórmula 1), en què han participat unes 15000 persones.

Les organitzacions sindicals han volgut posar de manifest el seu rebuig a la política de grans esdeveniments que ha executat el Partit Popular des que ocupa el Govern Valencià.

L'Aeroport de Castelló, Terra Mítica, La Ciutat de la Llum, els desfasaments pressupostaris de la Ciutat de les Arts i les Ciències, així com el circuit urbà i la celebració de la Fórmula 1 són alguns exemples de la política de grans fastos que ha generat la situació de fallida de la Comunitat Valenciana.

Aquesta situació creada per ells i agreujada per la falta d'ingressos, no es pot solucionar fent recaure la major part en la reducció de salaris i la retallada en els serveis públics, ja que uns i altres són part fonamental de l'estat del benestar.

Existeixen alternatives a la retallada de la despesa, augmentar els ingressos sobre la base d'una reforma impositiva justa i equilibrada, lluitant contra el frau, que segons l'Associació Nacional d'Inspectors d'Hisenda, es xifra en prop de 70.000 milions d'euros i finalment amb l'aplicació l'Impost del Patrimoni, que se situa en una recaptació de 800 milions d'euros. Les vies per recaptar són variades, però el govern el que ha fet és posar sobre les espatlles dels serveis públics i el seu personal el pes de la sortida de la crisi.

Seguirem lluitant, recorda: "per la retirada del Decret Llei, contra les mesures de retallada en els serveis públics" participa en les pròximes mobilitzacions.

No hay comentarios: